Rusya: 25 casus uçak tespit ettik

Rusya geçen hafta içinde Ulusal Hava Sahası'na yakın bölgede 25 yabancı casus uçağı tespit ettiğini duyurdu.

Rusya: 25 casus uçak tespit ettik

Ordunun resmi gazetesi Krasnaya Zvezda’da yer alan habere göre; Rus Silahlı Kuvvetleri geçen hafta Rusya hava sahasına yakın keşif faaliyetlerine katılan 25 yabancı uçak tespit etti.

Rus savaş uçakları, yabancı uçaklara önleme faaliyetinde bulunmak üzere iki kez karşı karşıya geldi. Gazete, yabancı uçakların yasadışı yollarla Rusya’nın hava sahasına girmesinin engellendiğini yazdı.

Geçen hafta Rusya, Rusya sınırlarına yakın keşif görevi düzenleyen yedi insansız hava aracını (İHA)’ da tespit etti.

ABD ve NATO ülkeleri sık sık Rusya’nın Baltık sınırları ve Kırım’da Karadeniz ve Krasnodar sınırları boyunca keşif faaliyetleri gerçekleştirmek üzere uçak ve insansız hava araçları gönderiyorlar.

Rus hava savunma komutanlığı, sınıra yakın çalışan yüzlerce NATO uçağını düzenli olarak izliyor, hedefliyor ve takip ediyor ve bazen de yabancı askeri uçaklarını, Rus hava sahasından uzaklaştırmak için savaş uçaklarını önleme görevi için bölgeye sevk ediyor.

Moskova, ABD ve NATO‘nun İHA uçuşlarını ve sınırlarına yakın bombardıman tatbikatlarını defalarca kınadı ve bu tür davranışların gerginliğe yol açtığını söyledi. ABD ve NATO şimdiye kadar bu kınamaları görmezden geldi.