Rus Dışişleri: HTŞ'nin terör örgütü olmadığına dair haberler, teröristleri meşru gösterme amacı taşıyor

Sıromolotov, HTŞ'nin terör örgütü olmadığına ve Suriye Devlet Başkanı Esad'la savaşan muhalif güç olduğuna dair haberlerin terörü ve teröristleri meşru gösterme yönünde atılan yeni bir adım olduğunu ifade etti.

Rus Dışişleri: HTŞ'nin terör örgütü olmadığına dair haberler, teröristleri meşru gösterme amacı taşıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, Heyet Tahrir el-Şam’ın (HTŞ) “terör örgütü olmadığının” iddia edildiği haberleri değerlendirdi.

Sıromolotov, HTŞ’nin terör örgütü olmadığına ve Suriye Devlet Başkanı Esad’la savaşan muhalif güç olduğuna dair haberlerin terörü ve teröristleri meşru gösterme yönünde atılan yeni bir adım olduğunu ifade etti.

Sıromolotov, İdlib’de terör yuvasının varlık göstermesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, İdlib’deki silahlı muhaliflerin teröristlerden ayrılması konusunda tüm tarafları memnun eden bir çözümün henüz bulunmadığını belirtti.

“Eğer Moskova bunu nasıl yapacağını bilseydi, bu süreci üstlenirdi. Türkiye bunu üstlendi ve demek ki, onlar biliyor. Eğer çözümü bilseydik, bu soruna çoktan çözüm bulunurdu ancak şu an itibarıyla tüm tarafları memnun eden bir çözüm yok ve hiç kimse bir tavsiyede bulunamıyor” ifadelerini kullandı.

İdlib’deki teröristlerle silahlı muhalifleri ayırma konusunun, Soçi’de varılan mutabakatların Türkiye tarafından yerine getirilmeyen kısmı olarak her gün gündeme geldiğine dikkat çeken Sıromolotov, 5 Mart’ta görüşecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuları da ele alacağını düşündüğünü ekledi.