Ruhani: Trump'ın nükleer anlaşmadan geri çekilmesi aptalca bir hataydı

Nükleer anlaşmada yer alan maddelere değinen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Eğer silah ambargosu kalkmaz ise bunun sonuçları ağır olur" dedi

Ruhani: Trump'ın nükleer anlaşmadan geri çekilmesi aptalca bir hataydı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın Tahran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekilerek ‘aptalca bir hata’ yaptığını söyledi.

Ruhani, “ABD nükleer anlaşmaya dönmek isterse, İran halkından özür dileyip cezasını ödeyerek en iyi yolu seçmiş olur. Ancak bence bu hükümet (Trump yönetimi) bu akla erişemez” ifadelerini kullandı.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, Washington yönetimini yaptırımları kaldırmaya çağırdı.

“SONUÇLARI AĞIR OLUR”

İran devlet televizyonuna göre Ruhani, “Amerikalılar silah yaptırımının kalkmasına karşı çıkıyor. ABD yönetimi şunu iyi bilmelidir ki, silah ambargosunun kalkması nükleer anlaşmanın bir şartıdır. Eğer silah ambargosu kalkmaz ise bunun sonuçları ağır olur” dedi.

Ruhani, silah ambargosunun kaldırılmaması durumunda Tahran yönetiminin atacağı adımlara ilişkin ayrıntı vermezken, “Bu konuda neler yapacağımızı P5+1 ülkelerinin liderlerine gönderdiğim mektubun son paragrafında belirttim. Onlar bunun sonucunun ne kadar ağır olacağını biliyor.” ifadelerini kullandı.