RTÜK'ün 'bira' cezası olarak gönderdiği belgeselden de 'mey' övgüsü çıktı

RTÜK, programda “bira” ve cipsten bahseden bir dinleyici notunu okuduğu için ceza verdiği Nihat Sırdar'a ceza olarak 'Elazığ' belgeseli gönderdi. Oysa gönderilen belgeselde de 'mey' övgüsü yapılıyordu.

RTÜK'ün 'bira' cezası olarak gönderdiği belgeselden de 'mey' övgüsü çıktı

RTÜK, programda “bira” ve cipsten bahseden bir dinleyici notunu okuduğu için ceza verdiği Nihat Sırdar’a ceza olarak ‘Elazığ’ belgeseli gönderdi. Oysa gönderilen belgeselde de ‘mey’ övgüsü yapılıyordu.

RTÜK, Nihat Sırdar’ın Kafa Radyo’daki programında bir dinleyicinin ‘Biranın yanında patates kızartması iyi gider’ mesajını okuduğu için 3 program yayın durdurma cezası vermişti. Aynı dönemlerde ‘Komşuların listesini yaptım. Aile olarak 50 kişiyi götürürüz’ diyen Sevda Noyan’ın Ülke TV’deki konuşması için de 3 program ceza vermişti.

RTÜK’ün Kafa Radyo’ya verdiği cezada, Nihat Sırdar’ın programının yerine yayınlanmak üzere gönderdiği ‘Elazığ’ belgesinde de içki övgüsü yapıldığı ortaya çıktı. Nihat Sırdar, Gazete Pencere‘deki köşesinde RTÜK’ün garip uygulamasını anlattı.

“CİPSE ÖZENDİRMİŞ OLABİLECEĞİM RTÜK’ÜN AKLINA GELMEDİ”

Sırdar’ın “Gündem Oldum Ben…” yazısı şöyle:

“Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri bendim. Gündem olmayı hiç istemediğim gibi sevdiğim de pek söylenemez. Ancak RTÜK tarafından verilen 3 günlük yayın durdurma cezasının uygulanması ve bunu duyurmamla birlikte gündeme şöyle sağlam bir dalış yaptım.

Bir dinleyicimizin yayın sırasında yolladığı “Karantina günlerinde evde bir çok şey yapmayı öğrendim. Mesela yufkaları üçgen şekilde kesip zeytinyağı ve baharatladıktan sonra fırına atıyorum. Çok güzel cips oluyor. Biranın yanında iyi gidiyor” mesajını okuduğum için toplumu bira içmeye özendirdiğim gerekçesiyle 3 gün yayın durdurma cezası aldım. Toplumu cipse özendirmek istemiş olabileceğim hiç kimsenin ve Rtük’ün aklına gelmemiş elbette.

Cezanın başlangıcını duyurduğum sosyal medya mesajı patlama yapınca bir anda kendimi haber sitelerinin “Son dakika, son gelişme, Bira dedi ve…” gibisinden başlıklarının altında haber öznesi olarak buluverdim.

Konunun bira gibi halkımızın kırmızı çizgilerinden birine karşı alınmış bir karar olması muhtemelen çok tepki gördü.”

BİRAYLA TOPLU KATLİAMA AYNI CEZA

“Aradan iki gün geçti. Tam cezanın son gününde gündemden epey bir düşmüşken bu kez Rtük bir televizyon programında “15 Temmuz’da istediğimizi yapamadık. Kursağımızda kaldı. 50 kişilik bir listemiz var. Bazı komşularımızı da biliyoruz” diyen Sevda Noyan’ın katıldığı bu programa da 3 günlük yayın durdurma cezası verdi.

Sen misin birayla toplu katliam listesine aynı cezayı veren.

Hadi tekrar gündem oluverdim ben.

Üstelik bu kez adım, yan yana olmasından hiç hoşlanmayacağım biriyle anılıyor.

Öyle ya.
İsmime gıcık olup ya beni de listeye katarsa toplu linç sever abla?

Aynı hafta içinde iki kez gündem maddesi olmak bünyemi bozdu elbette.
Alışık olmayınca.”

RTÜK’TEN “MEY ÖVGÜSÜ”

“Neyse ki Rtük’ün cezalı olduğum ilk akşam benim programım yerine yolladığı programı dinledim de kendime geldim.

Elazığ şehrinin güzelliklerinin anlatıldığı belgeselin içinde geçen yine yörenin ünlü bir ozanının “Mey” i öven ve ne kadar da güzel tüm dertlere iyi geldiğini anlatan metin beni benden aldı.

Bira dediğim için ceza aldığım yayında mey muhabbeti hakikaten tam yerinde oldu yani.”