RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yöneticisi oldu

amza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetimine atanmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yöneticisi oldu

Kamu bankalarının genel kurulları yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetimine atanmasının yankıları sürerken bir başka atama kararı daha gündem oldu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

3 MAAŞ ALACAK

Şahin’in daha önce TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliği de olduğu ortaya çıkmış ve CHP’li Ali Öztunç, Şahin hakkında “RTÜK başkanı olarak maaş alıyor, Basın İlan Kurulu’nda genel kurul temsilcisi olarak 5 bin 300 lira maaş alıyor, TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olarak da 15-20 bin lira arasında maaş alıyor. RTÜK başkanının aylık maaşı 50-60 bin lirayı buluyor” demişti.

Şahin, tartışmaların ardından TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmişti. Şahin, yeni göreviyle birlikte RTÜK’te, Basın İlan Kurumu’nda ve Halkbank’ta görev almış oldu.

İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik, Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yapmış olan Şahin, 16.10.2017 tarihli Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilmiş, geçtiğimiz yıl ocak ayında da istifa eden RTÜK Başkanlığından istifa eden İlhan Yerlikaya’nın yerine seçilmişti.