Rojbin Çetin'e köpekli saldırıya ilişkin Valilikten açıklama: Kademeli zor kullanma

Diyarbakır'da DTK'ye yönelik soruşturma kapsamında evine polis baskını düzenlenen Rojbin Çetin'in köpekli saldırı ve işkenceye maruz bırakılmasına ilişkin Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı.

Rojbin Çetin'e köpekli saldırıya ilişkin Valilikten açıklama: Kademeli zor kullanma

Diyarbakır’da DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sevil Rojbin Çetin işkenceye ve köpek saldırısına maruz kalmıştı. Diyarbakır Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada , ”Şüpheli şahsın görevlilerimize ve kendisine zarar vermemesi amacıyla kademeli oranda zor kullanılarak yakalanması sağlanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu ve Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin, dün Diyarbakır’da bulunan evine düzenlenen baskında polislerin köpekli ve fiziki saldırısına maruz kalmış, Çetin’in görüntüleri sosyal medyada tepki toplamıştı.

Diyarbakır Valiliği, söz konusu saldırıyı ”kademeli oranda zor kullanma” sözleriyle savundu.

Valiliğin açıklaması şöyle:

”Bazı internet haberlerinde ve sosyal medya hesaplarında, ilimizde 26 Haziran 2020 günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Sevil ÇETİN isimli şahsa köpekle işkence yapıldığı yönünde iddiaların yer aldığının görülmesi üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duyulmuştur.

İlimiz genelinde bölücü terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Mardin ve Van illeri yetkili mahkemelerince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Görevi Kötüye Kullanma suçlarından aranması bulunan Sevil ÇETİN isimli şahsın yakalanması amacıyla 26.06.2020 tarihinde ilimiz Bağlar ilçesinde bir ikamete operasyon düzenlenmiş, ikamete giriş yapıldığı esnada dışarıda bulunan özel eğitimli arama köpeği şahsın balkon kapsısından atlamaya çalışması üzerine sağ ayağından tutmak suretiyle kaçmasını engellemiş, operasyon köpeği eğiticisi tarafından derhal kontrol altına alınmış, şüpheli şahsın görevlilerimize ve kendisine zarar vermemesi amacıyla kademeli oranda zor kullanılarak yakalanması sağlanmıştır. İddia edildiği şekilde operasyon köpeği marifetiyle kasıtlı bir saldırı söz konusu değildir.

İkamette yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Sevil ÇETİN isimli şahıs sevk edildiği adli mercilerce yapılan işlemlerinin ardından, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan gerekli işlemlerin yapılabilmesi için 27.06.2020 günü Mardin İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir.”