Rize Ziraat Odası'ndan Bakan Pakdemirli'ye: Kimin bakanısın?

Rize ziyaretinde Ulusal Çay Konseyi yöneticileriyle görüşüp çay üreticilerinin temsilcisi ziraat odalarıyla görüşmeyen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye Rize Ziraat Odası başkanı Nevzat Paliç'ten tepki geldi.

Rize Ziraat Odası'ndan Bakan Pakdemirli'ye: Kimin bakanısın?

Rize’de heyelan yaşanan bölgelerinde incelemelerde bulunmak ve bazı programlara katılmak üzere kene gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, ÇAYKUR Hayrat Fidanlığında incelemeler yaptı. Ardından ÇAYKUR Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, burada Ulusal Çay Konseyi yöneticileriyle bir araya geldi.

Yerel Nabız Gazetesi‘nden Gençağa Karafazlı’nın haberine göre, Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç ise Rize ziyaretinde Ziraat Odası’nı ziyaret etmeyen Bakan Bekir Pakdemirli’ye tepki gösterdi.

SANAYİCİLERLE GÖRÜŞÜYOR, 210 BİN ÜRETİCİYE SORMUYOR

Paliç, “Çay üreticileri bizi arıyor ‘bakan geldi üreticilerin sorunlarıyla ilgili ne dedi ne değişti’ diye soruyor. Ancak Bakan bizleri arayıp sormuyor. Yaş çay üreticilerinin sorunlarını, üreticilerin evinde, üreticilerin temsilcilerinden dinlemesini talep ediyoruz. Sayın Bakan Ulusal Çay Konseyini ziyaret ediyor toplantı yapıyor. Ulusal Çay Konseyi’nin üyelerinin çoğunluğu çay sanayicilerinden oluşuyor ve bunlardan çay üreticilerinin sorunlarının ne olduğunu soruyor. Biz Rize Ziraat Odası olarak 210 bin çay üreticisinin yasal olarak en büyük temsilcisiyiz bizleri toplantıya çağırmıyor bizlere sormuyor.” dedi.

Bakan Pakdemirli’ye yönelik tepkisine devam eden Paliç, “Rize’ye geliyorsun çay üreticisiyle görüşmüyorsun. Üreticiyi yok sayıyor üreticileri es geçiyorsun, sanayicilerle görüşüyorsun. Kimin bakanısın? Sayın bakan çay üreticilerinin sorunlarını Ulusal Çay Konseyi yöneticilerinden değil üreticilerin temsilcisi olan Ziraat Odası’nda dinlemelidir. Sayın bakanı davet ediyoruz gelin üretici sorunlarını üreticilerin asıl temsilcilerinden dinleyin.” ifadelerini kullandı.