Rıdvan Dilmen, futboldaki FETÖ'cü yapılanmayı isim isim saydı

Rıdvan Dilmen, "Futbolda temiz eller operasyonu gibi operasyonlar yapması lazım" diyerek, spor basınındaki bazı isimleri "FETÖ üyeliği" ile suçladı.

Rıdvan Dilmen, futboldaki FETÖ'cü yapılanmayı isim isim saydı

NTV’de “%100 Futbol” programında konuşan eski futbolcu ve televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen, “Futbolda temiz eller operasyonu gibi operasyonlar yapması lazım” dedi, spor basınındaki bazı isimleri “FETÖ üyeliği” ile suçladı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Dilmen’e destek vererek, “Rıdvan’ın söylediklerinin yüzde 95’inin altına imzamı atarım. Söylediği her şey doğru. Doğru olması bazı şeylerin eksik olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor” diye konuştu.

MHK yönetimindeki değişikliğe verilen tepkilere değinen ve birçok ismin ‘FETÖ üyesi’ olduğunu ima eden Rıdvan Dilmen, şunları söyledi:

“TEMİZ ELLER OPERASYONU YAPILMASI LAZIM”

“Türkiye’de bu, bugünlük bir konu değil. Kendi arı kovanlarına bir çomak soktu gibi gördüler. Aslında bu hafife alınacak bir konu değil. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, kesinlikle ve kesinlikle temiz eller operasyonu gibi operasyonlar yapması lazım. Savcılığın, Adalet Bakanlığı’nın; Rıdvan Dilmen, Murat Kosova dahil olmak üzere, federasyon yetkilileri, hakemler, temsilciler, gazeteciler kesinlikle bir GBT’den geçirilmesi lazım. İkincisi, Maliye’nin ben de dahil bütün bu gazetecilerden vatandaştan nasıl vergi alınıyorsa alması lazım.”

Dilmen; gazeteciler İbrahim Seten, Mehmet Arslan, İsmail Er, Rasim Ozan Kütahyalı gibi pek çok ismi “FETÖ üyesi” olduğunu ima ederek, “Rasim Ozan Kütahyalı. Sen şike sürecinde FETÖ sevdalısıydın. Şimdi hangi televizyona çıkıyor? Osman Gökçek’in, Melih Bey’in Beyaz TV’ye çıkıyor” dedi.

Dilmen, “Seni izleyelim İbrahim Seten ve tayfan. ‘Türkiye benden duymaya hazır mı bilmiyorum. Ama bugün basına gelen olayla ilgili Mehmet Baransu sonuna kadar haklı’ diyor. Mehmet Baransu nerede İbrahim Seten? Gitsene yanına. İsmail Er, senin de var bu tweetin. O gariban insanları hapse attıran çantacı hapishanede. Siz 2011’de yarım bıraktığınız işe devam ediyorsunuz hala federasyonu ele geçirerek. Gelelim Rasim Ozan Kütahyalı. Sen şike sürecinde FETÖ sevdalısıydın. Şimdi hangi televizyona çıkıyor? Osman Gökçek’in, Melih Bey’in Beyaz TV’ye çıkıyor” ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU’NA: FETÖ’CÜ ARKADAŞLA YÜRÜMEYE HAKKINIZ YOK

Dilmen, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun İbrahim Seten ile Beyoğlu’nda birlikte yürümesine de değinirken, “Sayın Kasapoğlu bakanım çok çalışkansınız. Sizi spor bakanı yapan kişiye, Cumhurbaşkanı’na hakaretler yağdıran bu vatan haini, FETÖ sevdalısı arkadaşla yürümeye hakkınız yok” ifadelerini kullandı.

Dilmen açıklamasında, “Sayın Bakanım sizi uyarayım. Sizi çok sevdiği için koymuyorlar. Her gün malum arkadaşların gazetelerinde ‘Havuz açtı, okul açtı, koşu yaptı’ diyerek en çok çıkan insan sizsiniz. Çünkü sizin yanınıza Refik Kaan Arkan’ı soktular. Sayın Bakan, şu arkadaş sizi bu göreve getiren, bakan yapan Cumhurbaşkanına hakaret eden bir arkadaş. Söyle arkadaşını, söyleyeyim kim olduğunu. Ben size Refik Kaan Arkan’ı söyledim, siz de ‘Danışmanım değil’ dediniz. Refik Kaan da bu çetenin üyesi. 2010’daki itiraf var ya bana, Rasim Ozanlar falan şahane anlatıyorlar orada” dedi.

FATİH ALTAYLI’DAN DİLMEN’E DESTEK

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Dilmen’in açıklamalarına destek verdi. Bloomberg HT yayınında Dilmen’in sözlerini yorumlayan Altaylı şöye konuştu:

“Rıdvan’ın söylediklerinin yüzde 95’inin altına imzamı atarım. Söylediği her şey doğru. Doğru olması bazı şeylerin eksik olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Rıdvan eksik söylüyor. Rıdvan’ın dünkü söylemleri daha netti. Tornistan yapmış, bazılarını es geçti. Mesela ‘Ersin Düzen meselesini gündeme getireceğim’ dedi, belli ki ‘oralara girme’ demişler. Oraya çok girmedi.”

DÜZEN TRT’DEN 400 BİN TL KAZANIYOR

TRT sunucusu Ersin Düzen’in TRT’den aylık 400 bin lira kazandığını belirten Altaylı, “Bu arkadaşın kıymeti harbiyesi nedir ki, ayda 400 bin TL TRT’den alıyormuş. Okuduğumu söylüyorum. Ben ne mali işleri araştırma kuruluyum, ne MASAK’ım… 400 bin TL TRT’den, ayda 100 bin TL’de federasyondan alıyormuş. Almıyorsa kimsenin günahını almak istemem. Ama medyada bunlar yazılıyor” dedi.

GAZETECİ TANER’DEN TEPKİ

Gazeteci Ercan Taner ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Fatih Altaylı’ya tepki gösterdi. Daha sonra paylaşımlarını silen Taner, “Fatih ile konuştum, herhalde yanlış anlaşılma var galiba” açıklamasını yaptı.

 

Fakat Taner, Altaylı’yı aradığı sırada telefonu kameraya göstermesi nedeniyle telefon numarasının canlı yayında göründüğü aktardı. “Sağolsun bütün Türkiye beni arıyor” diyen Taner, Altaylı’nın telefon numarasını paylaştı.

DÜZEN ALTAYLI’YA CEVAP VERDİ: İSPATLA…

TRT Spor’da iddialara yanıt veren Ersin Düzen, “Ekrandan iftira atıyorsun. Eğer bu iftirayı ispatladığın takdirde Türkiye’de, Ersin Düzen’in yüzünü bir tane televizyon ekranında göremeyeceksin. Ama ispatlayamazsan ne yapacaksın Fatih Altaylı? İnsanlara iftira atmak bu kadar kolay mı?” şeklinde konuştu.