Rektör 'makam aracı' kiraladı: 6 ayda 81 bin 640 lira ödenecek

Rektörün makam aracına 6 ayda 81 bin 640 TL kira ödenecek.

Rektör 'makam aracı' kiraladı: 6 ayda 81 bin 640 lira ödenecek

Mart ayında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 6 ay için lüks segmentte dört çeker makam aracı kiraladı. Aracı Temmuz ayında Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Halil İbrahim Azal’ın annesinin şirketi temin etti. Rektör ‘makam aracı’ kiraladı: 6 ayda 81 bin 640 lira ödenecek

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Şükrü Beydemir, haftasonu ve resmi tatiller dahil kullanılmak üzere lüks segmentte dört çeker makam aracı kiraladı.

Aracın 6 aylık kirası 81 bin 640 TL olarak tutarken, ihale dosyasında aracın E segmenti olacağı belirtildi. İhale için 4 Haziran’da onay alındı.

İHALE YABANCIYA GİTMEDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından açılan ihale 15 Haziran’da yapıldı. İhaleye tek şirket girdi. Asya Orman Ürünleri Mobilya ve Tic. Ltd. Şti. en düşük teklif olarak 73 bin 200 TL verdi.

ANKA‘da yer alan habere göre, lüks araç 1 Temmuz’da rektörlüğe teslim edildi ve 31 Aralık 2020’ye kadar kullanılacak. Bu 6 aylık kiralamanın toplam maliyeti ise 81 bin 640 TL 2 kuruş oldu.

İhaleyi kazanan şirket, Türkiye Gençlik Vakfı (Tüvga) Samsun İlkadım İlçe Temsilciliği görevinde de bulunan Halil İbrahim Azal’ın annesi Emel Azal’ın şirketi Asya Orman Ürünleri Mobilya ve Ticaret Limited Şirketi.

Halil İbrahim Azal, 2014 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olarak atandı. Azal, son olarak geçen Temmuz ayında da Çaykur Yönetim Kurulu üyeliği oldu.