Rasim Ozan'ın yeni adresi belli oldu

Boşnaklara hakaret eden ve bu sebepten hapis cezası alan Rasim Ozan Kütahyalı, uzun süredir ekranlardan ve gazetelerden uzaktı.

Rasim Ozan'ın yeni adresi belli oldu

Boşnaklara hakaret eden ve bu sebepten hapis cezası alan Rasim Ozan Kütahyalı, uzun süredir ekranlardan ve gazetelerden uzaktı.

Gökçeklerin kanalı Beyaz TV’de yayınlanan bir şov programında, Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunan ve 10 ay hapis cezası alan Rasim Ozan Kütahyalı köşe yazısıyla Güneş gazetesinde belirdi.

Beyaz TV’deki skandalın ardından AKP’li Sabah gazetesi Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazılarına son vermiş, Beyaz TV de Kütahyalı’yı programdan çıkarmıştı. Beyaz TV, Kütahyalı’yı affetmeye yeltenmiş ancak gelen tepkiler üzerine bu kararından geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Rasim Ozan Kütahyalı, Boşnaklara bu hakareti nedeniyle, İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmıştı.

Mahkeme, Kütahyalı’ya “halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezası vermiş ve iyi hal indirimi de uygulamamıştı. Duruşmalara katılmayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı için de davanın avukatları, Boşnak halkına olduğu gibi Türk adaletine de saygısının olmadığını söylemişlerdi.

Rasim Ozan Kütahyalı, bu kez AKP’li Güneş gazetesinde yazarlığa başladı.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın ilk yazısı bugün Türk Medya bünyesindeki Güneş’in sitesinde yayımlanırken; Kütahyalı’nın yazarlığa devam edip edemeyeceği merak konusu oldu.

Kütahyalı, bugünkü ilk yazısında İlker Başbuğ’un FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasına değindi. Kütahyalı’nın bugünkü yazısı FETÖ’nün yayın organı Taraf’ta yayımlanan yazılarını hatırlattı.