RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ | Anka Park’ın batışı, Gökçek’in dinozorları

Melih Gökçek’in kişisel zevki yerine neler yapılabilirdi bir liste yapalım.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ | Anka Park’ın batışı, Gökçek’in dinozorları

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “kişisel zevkim” diyerek 750 milyon dolara yaptırdığı ve yalnızca 10 ay açık kaldıktan sonra kapanan Anka Park, çalışanlarının maaşlarını ödeyemez hale geldi. “Çinliler, Katarlılar talip; yılda 10 milyon turist gelecek. Guinness Rekorlar kitabına gireceğiz.” yalanları ile yapılan park, inşaatı sırasında da inşaat işçilerinin maaşlarının ödenmemesi ile gündeme gelmişti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz aylarda parkın maliyetini açıklamıştı. Parkın maliyeti oldukça tartışmalı. 2015 yılında Anka Park yetkilileri, 500 milyon TL harcama yapıldığını ve ek 150 milyon TL daha harcama ile projenin biteceğini söylemişti. Gökçek’ten sonraki belediye başkanı Mustafa Tuna 2017 yılında, Anka Park’ın maliyetinin yaklaşık 2 milyar TL olduğunu açıkladı. Açılış sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon TL olarak verdi.

Mimarlar Odası ve Peyzaj Mimarları Odası’nın itirazlarına rağmen Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki alanlar talan edilerek inşaatına başlanan park bilimsel hiçbir veriyi dikkate almadan yapıldı. 10 ay zarar etti ve battı. AKP’nin ben yaptım oldu yaklaşımının ürünü olan “eğlence” parkına akıtılan paralar Ankaralı emekçilerin cebinden çıktı.
Melih Gökçek’in kişisel zevki yerine neler yapılabilirdi bir liste yapalım.

• 6 Adet 600 yataklı tam donanımlı hastane
• 324 Adet 300 Yataklı öğrenci pansiyonu
• 266 Adet 24 derslikli lise
• 302 adet 24 derslikli İlkokulu yapılabilirdi.

Ayrıca bu saçma sapan projenin yapılabilmesi için 27.888 asgari ücretli emekçi 1 yıl boyunca çalışması gerekiyor.

Ankara belediyesinin yağmalandığı çok açık. Sabık başkan Melih Gökçek’e dönersek, geçtiğimiz günlerde mal varlığını Twitter’dan açıkladı. Gökçek’in mal varlığı; iki kamu bankasında 13 bin 656 TL, 78 bin 635 TL, 2 bin Euro, 500 dolar ve Ankara’da iki taşınmazdan oluşuyor. Yani Gökçek tüm mal varlığını satsa parkın içindeki iki dinozoru satın alamıyor. Yerseniz!