“Rahat Yaşama Övgü” online gösterimde

“Rahat Yaşama Övgü” ismini taşıyan oyun pandemi sürecinde online olarak Tiyatro Pera’nın Youtube’da seyirci ile buluşuyor.

“Rahat Yaşama Övgü” online gösterimde

Tiyatro Pera’nın sanat yönetmeni Nesrin Kazankaya tarafından hazırlanan Bertolt Brecht kolajı, ünlü yazarın 70 yıl önce yazdığı metinlerle bugüne nasıl hitap ettiğini gösteriyor. “Rahat Yaşama Övgü” ismini taşıyan oyun pandemi sürecinde online olarak Tiyatro Pera’nın Youtube sayfasında seyirci ile buluşuyor.

Kazankaya, Brecht’in “Schweyk İkinci Dünya Savaşı’nda”, “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” ve “Üç Kuruşluk Opera” oyunlarından bölümler, yazarın “Faşizm Üzerine Yazılar” kitabından metinlerle birbirlerine eklemlenmiş.

Oyunun aldığı ödüller şöyle:

Lions Tiyatro Ödülleri, En İyi Rejisör: Nesrin Kazankaya, Sadri Alışık Ödülleri, Müzikal ya da Komedi Dalında Yılın En Başarılı Yapımının Yönetmeni: Nesrin Kazankaya, Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Levent Öktem, Müzikal ya da Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu: Erdinç Anaz, Müzikal ya da Tiyatro Dalında Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu: Başak Meşe Afife Jale Tiyatro Ödülleri, En İyi Reji:Nesrin Kazankaya, En İyi Işık:Yüksel Aymaz, Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu:Levent Öktem Tiyatro Dergisi Ödülleri, En İyi Oyun ve En İyi Reji: Nesrin Kazankaya.