'Putin'in gözlerinin içine bakarak şu 3 soruyu sorun'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Putin'le yapacağı görüşme için çağrıda bulundu.

'Putin'in gözlerinin içine bakarak şu 3 soruyu sorun'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın ‘Şehitler tepesi’ söylemini eleştiren Öztrak, “Erdoğan, sosyetesiyle beraber Beştepe’ye yerleşirken, Suudi Kralı’na Sevda Tepesi’ni tahsis ederken, damadı Kanal İstanbul manzaralı tepede arsa kapatırken, yandaşları memleketin kupon arazilerine çökerlerken, milletin çocuklarına vadede ede şehitler tepesini vadediyor. Biz bu adaletsizliği ve vicdansızlığı toptan reddediyoruz. Senin görevin şehitler tepesini doldurmak değil, evlatlarımız şehit olmasın diye her türlü tedbiri almak. Dünyadaki tüm büyük devletler bunu yapıyor. Diplomasiyle, ekonomiyle, teknolojiyle ordusunu destekleyerek, askerinin tırnağına taş değmesin diye uğraşıyor.” dedi.

“NEDEN AYAĞINA GİDİLİYOR?

“Helikopterlerimize Suriye hava sahasını bile açmadı Putin. Dostum Putin, dostum Trump diyerek dost olunmadığını artık görmüşlerdir umarız.” diyen Öztrak, “34 şehidimiz varken neden bu toplantı Moskova’ya alındı? Neden Putin’in ayağına gidiliyor? Umarız bu defa Erdoğan sadece Putin ile fotoğraf vermek için bu ziyareti gerçekleştirmez.” ifadelerini kullandı.

“GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK SORUN”

Öztrak, Erdoğan’ın 5 Mart’ta Moskova’da yapacağı görüşmeleri hatırlatıp şöyle konuştu:

“Moskova’ya gittiğinizde Putin’e şu üç soruyu sormayı unutmayın ve Trump’ın hakaretlerle dolu mektubunu masanın kenarına iliştirmeye benzemesin, Putin’in gözlerinin içine bakarak sorun; askerlerimizi neden şehit ettiniz, ilk saldırıdan sonra sizi uyarmamıza rağmen neden saldırıya devam ettiniz, yaralılarımızı almaya gelen ambulanslarımıza neden ateşi açtınız? Bu soruların cevabını almadan masadan kalkmayın.”