Putin'den Kim Jong-Un'a madalya

Rusya Devlet Başkanı Putin, KDHC lideri Kim Jong-un’a, Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratıldığı ‘Büyük Vatan Savaşı’ndaki Büyük Zafer’in 75. Yıldönümü Madalyası’ verdi.

Putin'den Kim Jong-Un'a madalya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong-Un’a ‘Büyük Vatan Savaşı’ndaki Büyük Zafer’in 75. Yıldönümü Madalyası’ verdiği belirtildi.

Rusya’nın Pyongyang Büyükelçiliği’nin açıklamasına göre, madalyanın, Kim’in ülkesinde ölen ve defnedilen Sovyet vatandaşlarının anılarının ölümsüzleştirilmesine yönelik büyük katkılarının yanı sıra anıt ve mezarların korunması konusunda gösterdiği ilgiden dolayı verildiği kaydedildi.

Sputnik‘te yer alan habere göre, Rusya’nın Pyongyang Büyükelçisi Aleksandr Matsegora, madalyayı bugün KDHC Dışişleri Bakanı Lee Son-von’a takdim etti.

Kim’in Rusya’ya ilk ziyareti Nisan 2019’da gerçekleşmişti. Kim, Vladivostok’ta Putin ile bir araya gelmişti ve liderler basına kapalı olarak 2 saatten uzun bir görüşme yapmıştı.

Rusya’da 9 Mayıs’ta İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Büyük Vatan Savaşı’nda Nazilerin yenilgiye uğratıldığı Büyük Zafer’in 75. yıldönümü kutlanacak. Ancak bayram nedeniyle her yıl düzenlenen askeri tören, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ertelendi.

Bir süredir kamuoyunda görülmediği için öldüğü ya da görevinden uzaklaştırıldığı gibi iddialarla gündeme gelen KDHC lideri, 20 gün sonra ilk kez ortaya çıkmıştı.