Putin Şam'da Emevi Camisini ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarınki Türkiye ziyareti öncesi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la Emevii Camii'ni ziyaret etti. Erdoğan, 2012 yılında "İnşallah biz en kısa zamanda Şam'a gidecek Selahaddin-i Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak Emevi Camiinde namazımızı da kılacağız" demişti.

Putin Şam'da Emevi Camisini ziyaret etti

Rusya Başkanı Vladimir Putin bugün Şam’a ettiği ziyaretinde, Şam’daki Rus kuvvetlerinin toplanma merkezinde Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad ile görüşmede bulundu.

Esad ve Putin, Suriye’de görevde bulunan Rus kuvvetleri tarafından sunulan askeri bir sunuma tanık oldu. Putin Suriye’de görev yapan Rus askeri teşkilatlarına Noel münasebetiyle tebrik etti.

Liderler arasında Suriye’nin kuzeyinde Türkiye tarafından alınan icraatları ve Suriye krizinin çözümüne yönelik siyasi sürecine uygun durumların yaratılması konusununun görüşüldüğü belirtildi.

 

EMEVİ CAMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti.  Putin, Esad ile birlikte Şam’ın Emeviler Camisini ziyaret edip tarihi camiyi gezdi. Putin Emeviler Camisinde bulunan Hz. Yahya’nın (Hz. Vaftizci Yahya) türbesini ziyaret edip ziyaret sicilinde kelimesini kaydetti.

Erdoğan, 2012 yılında “İnşallah biz en kısa zamanda Şam’a gidecek Selahaddin-i Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak Emevi Camiinde namazımızı da kılacağız” demişti.