Putin de 'çocuk' istedi: Rusya'nın kaderi buna bağlı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ülkemizdeki doğum oranından memnun olmak mümkün değil" dedi.

Putin de 'çocuk' istedi: Rusya'nın kaderi buna bağlı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin parlamentosu olan Federal Meclis’in üyelerine seslenerek yıllık konuşmasını yaptı.

Putin’in konuşmasında Rusya’nın nüfus ve doğum oranıyla ilgili kaygılarını ifade ettiği bölüm dikkat çekti.

“Ülkemizdeki doğum oranından memnun olmak mümkün değil. Rusya’nın kaderi ve gelecekte tarihin neresinde olacağı, demografiye bağlı” diyerek konuya verdiği önemi vurgulayan Putin,  “Ailelerde 90’lı yıllara kıyasla daha az çocuk dünyaya geliyor. Doğum oranı yeniden düşmekte. Bu nedenle çok çocuklu ailelerin ne gibi güçlüklerle karşılaştığını iyi anlamalı, bunlara çözüm üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Rus devletinin çok çocuklu ailelere yaptığı yardımları yeterli bulmadığını belirten Putin, “Yardımlar çocuk üç yaşına geldiğinde kesiliyor. Aile de kendisini yeniden güç bir ekonomik durumda buluyor. Bu nedenle düşük gelirli ailelere üç ila yedi yaş arasındaki çocuklar için aylık yardımlar yapılmalı” dedi.

“HERKES EŞİT HİSSETMELİ”

Rus lider, “Okullarda çocuklara ücretsiz olarak sıcak yemek verilmeli. Zira çocuklar okula başladıklarında, eğitim için gerekenleri sağlamaya çalışırken ailelerin masrafları artıyor. Herkes kendisinin diğerleriyle eşit olduğunu hissetmeli. Toplumumuz için bu son derece önemli. Bu tedbir konusunda haklı olduğumu göreceksiniz” diye konuştu.

Putin’in çizdiği, Rusya’da ailelerle ve çocuklarla ilgili kötü tablo, Sovyet Sosyalist Cumhuriyet Birliği döneminde ise tam tersi idi: