Putin: ABD bizi hipersonik silah geliştirmeye zorladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geliştirdikleri silahlara ilişkin açıklamalarda bulunarak ABD'nin anti-balistik füze anlaşmasından çekilmesinin kendilerini hipersonik silah geliştirmeye zorladığını söyledi.

Putin: ABD bizi hipersonik silah geliştirmeye zorladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin 2002’de anti-balistik füze anlaşmasından çekilmesi nedeniyle hipersonik silah geliştirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Putin, “Rusya, modern tarihinde ilk defa en modern silah türlerine sahip. Bu silahlar, güç, hız ve en önemlisi keskinlik konusunda var olan silahları geçiyor. Dünyada hiç kimse şimdilik bu tür silahlara sahip değil.” açıklamasında bulundu.

“Avangard” kıtalararası hipersonik füzeyi de geliştirdiklerini belirten Putin, bu füzenin sesten 27 kat hızlı hareket ettiğine ve dikey ve yatay şekilde yön değiştirdiğini vurguladı.

ABD’nin 2002’de anti-balistik füze anlaşmasından çekildiğini anımsatan Putin, “ABD’nin bu anlaşmadan çekilmesi, Rusya’yı hipersonik silah geliştirmeye zorladı. ABD’nin füze savunma sistemlerine karşı bu silahı üretmek zorunda idik.” dedi.