Solda likidasyonun teorisi var mı?

Solda likidasyonun teorisi var mı?

16-02-2020 09:30

Pusula'mızın bu sayısında Türkiye sosyalist hareketini masaya yatırdık. Solun tarihinde likidasyon dönemlerine ışık tutmaya çalıştık.

Pusula’mızın bu sayısında Türkiye sosyalist hareketini masaya yatırdık. Solun tarihinde likidasyon dönemlerine ışık tutmaya çalıştık. 100. yaşını kutlayan komünist siyaset, bir asrı geride bırakırken kendi geçmişine dönük eleştirel bir bakış açısını da mutlaka masaya koymalı. TKBP ve ÖDP süreçleri iki ayrı yazıyla ele alındı. Bugün solun bir likidasyon süreci daha yaşadığını söylüyor ve HDP zemininin böylesi bir sürecin adresi olarak karşımıza çıktığını ifade ediyoruz.

İlk yazımız Ali Ateş tarafından kaleme alındı. “Solda likidasyonun teorisi olur mu?” yazımızı “TBKP likidasyonu ders olmalı” başlığıyla Mir Güney Kartal’ın kaleme aldığı yazı takip ediyor. Sonraki yazımız ÖDP üzerine. Hasan Alioğlu tarafından yazılan yazımızın başlığı “ÖDP: Solda ikinci likidasyon adresi ya da dalgayı beklerken erimek”. Son yazımız ise HDP solculuğunu konu alıyor ve neo-likidasyon kavramını gündeme getiriyor. “Neo-likidasyonun yeni adresi HDP ve liberal demokrasi” başlıklı yazımız Neşe Deniz Babacan tarafından yazıldı.

İyi okumalar…