PTT'deki sıraya tedbir hatırlattı, tedbirsiz düğüne övgüler yağdırdı

Gaziantep'te yerel bir gazete, PTT önünde sıra bekleyen yurttaşların oluşturduğu kalabalığın görüntüsü için, "aynı tas aynı hamam" manşetini kullanırken, tedbirsiz düğüne "muhteşem düğün" manşetiyle övgüler yağdırdı.

PTT'deki sıraya tedbir hatırlattı, tedbirsiz düğüne övgüler yağdırdı

Son günlerde Covid-19 vakalarındaki artışla konuşulan Gaziantep’te yerel bir gazetenin manşetleri gündeme geldi. Günlük yayın yapan Ayıntab isimli yerel gazetede PTT önünde sıra bekleyen vatandaşlar tedbirsizlikten aşağılanırken, Adalet Bakanı’nın da katıldığı tedbirsiz bir düğünün 30 şahidinin olduğu “muhteşem” denilerek manşete taşındı.

PTT önünde sıra bekleyen ve kalabalık oluşturan vatandaşların fotoğrafı,”tedbirlere ve uyarılara rağmen aynı tas aynı hamam” manşetiyle gazeteye taşındı. Aynı gazete Gaziantep Organize Sanayi Başkanı’nın oğlunun sosyal mesafesiz ve maskesiz düğününü ise “Muhteşem Düğün” manşetiyle yayınladı. Gazete iş adamının oğlunun düğününde 30 nikah şahidinin olmasına  ise övgüler yağdırdı.

Başka bir PTT şubesinin Covid-19 nedeniyle kapatıldığını ve vatandaşların ona rağmen yine kalabalık oluşturduğunu manşete taşıyan gazete, aynı Covid-19 vakalarının düğünlerde de ne kadar yayıldığını bu nedenle düğünlere saat ve yaş kısıtlaması getirildiğini unutmuş olmalı ki, manşetine düğünün ‘muhteşem’liğini taşımış.

Bu çelişkili manşetler sonrası Ayıntab Gazetesi’ne karşı tepkiler yükseliyor.

 

pttdeki-siraya-tedbir-hatirlatti-tedbirsiz-dugune-ovguler-yagdirdi

ADALET BAKANI VE AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI DA DÜĞÜNDE

Övgüler yağdırılan düğünde nikahı kıyan AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olurken, düğüne Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül de katıldı.

pttdeki-siraya-tedbir-hatirlatti-tedbirsiz-dugune-ovguler-yagdirdi