Psikoloji öğrencileri tepkili: Psikoloji açıköğretim olamaz!

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde buluşan üniversite öğrencileri basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitimin niteliksizleştirilmesi ve piyasacılaşmasına karşı tepkilerini dile getiren üniversite öğrencileri, psikoloji bölümünün açıktan okunamayacak bir bölüm olduğunu ifade etti.

Psikoloji öğrencileri tepkili: Psikoloji açıköğretim olamaz!

İstanbul üniversitesi AUZEF bünyesinde açılacak olan psikoloji bölümüne dair tepkiler gelmeye devam ediyor . Yaklaşık bir hafta önce AUZEF içerisinde açıktan da okunabileceği açıklanan psikoloji bölümü öğrenciler tarafından büyük tepki toplamıştı. 13 Temmuz gecesi alınan bu karardan, psikoloji bölümü akademisyenlerinin dahi haberi olmaması ise eğitim sistemindeki keyfiliği ortaya çıkarmıştı. Akademisyenlerin haberi olmadan alınan bu kararı akademisyenler, Türk Psikologlar Derneği, psikoloji öğrencileri olmak üzere birçok kurum ve kişi eleştirdi. Türk Psikologlar Derneği’de alınan açık öğretim kararından haberi olmadığını dile getirdi.

Bugün İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde buluşan üniversite öğrencileri basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitimin niteliksizleştirilmesi ve piyasacılaşmasına karşı tepkilerini dile getiren üniversite öğrencileri, psikoloji bölümünün açıktan okunamayacak bir bölüm olduğunu ifade etti. Yapılacak düzenlemenin eğitimi iyileştirmek adına hiçbir yararı olmayacağını söylemekle birlikte Psikoloji’nin meslek yasasına da sahip olması gerektiğini dile getirdiler. Birçok üniversiteden öğrencinin katıldığı basın açıklamasının ardından öğrenciler, psikoloji bölümünün ve mesleğinin sorunlarını konuşmaya devam etti.