Profesörden İmamoğlu'na 'tepki': Profilindeki unvanını sildi

Prof. Dr. Oktav, İmamoğlu’nun sözlerine tepki olarak profilinde yer alan unvanı sildiğini açıkladı.

Profesörden İmamoğlu'na 'tepki': Profilindeki unvanını sildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi için kullandığı ifadeye “tepki” gösterip unvanını sildi.

İmamoğlu, eşinin Dilek İmamoğlu’nun Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabından uyarlanan tiyatroda yer alanmasına ilişkin şunları söylemişti:

“Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Kadınların bir kitap üzerinden bir oyunu izlemesi, sürece katkı sunmasını çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Destekliyorum da. Eşimin de başta olmak üzere, bana soracak halleri yok. Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense.”

Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, profilinde yer alan unvanı İmamoğlu’nu protesto amacıyla sildiğini açıklayarak “Ekrem İmamoğlu’nun demecinden sonra profilimde yer alan Prof. Dr unvanimi sildim. Unvanlar gelip geçicidir, esas olan vatanseverliktir” ifadelerini kullandı.

Oktav, AKP’nin “düşünce” kuruluşu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’na (SETA) yakınlığıyla da biliniyor.