Prof. Mustafa Öztürk istifa ettiğini açıkladı

"Bu Allah dili olabilir mi?" diye soran Öztürk, "İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir üstadım olabilir." diye konuşuyor.

Prof. Mustafa Öztürk istifa ettiğini açıkladı

“Kuran’da öyle küfürler var ki, Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir…” dediği ve gizli çekildiği anlaşılan görüntüleri internette yayılarak linç edilen Prof. Mustafa Öztürk, istifa ettiğini açıkladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk emekliliğini istedi.

Öztürk sosyal medya hesabından dekanlığa yönelik “Emekliliğimi talep ediyorum. Bu konuda gereken işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim” ifadelerini içeren bir belge paylaştı.

Öztürk paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise, “Bugün itibariyle akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar” diye yazdı.

Prof. Öztürk’ün sosyal medyada paylaşılan ve kesildiği savunulan videodaki ifadelerinden dolayı linç edilmişti.

Konuşmasında Öztürk, “Kur’an’da 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine’ye sıkıştırmış ve insanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur’an’da öyle küfürler var ki. Bir tanesini okuyayım mı size Kalem Suresi… (Hem kel hem fodul ve p.ç)” ifadesini kullanıyor.

“Bu Allah dili olabilir mi?” diye soran Öztürk, “İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir üstadım olabilir.” diye konuşuyor.