Prof. Dr. Sinan Adıyaman: Büyük sıkışıklık var, iki üç hafta içinde yoğunluk artacak

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, sağlıkçıların periyodik testlerinin yapılmadığını belirtti.

Prof. Dr. Sinan Adıyaman: Büyük sıkışıklık var, iki üç hafta içinde yoğunluk artacak

Koronavirüsün ilk etabındaki artan vaka sayılarının aşağılara kadar çekilmesinde büyük bir fedakarlık içinde çalışan sağlıkçıların ciddi katkısı olduğunu söyleyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, şu anda sağlıkçıların ekipman dahi bulamadıklarını söyledi.

Euronews Türkçe‘ye konuşan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde en önde çalışan sağlıkçıların periyodik testlerinin yapılmadığını belirtirken, ”Büyük bir sıkışıklık var ve önümüzdeki iki üç hafta içinde yoğunluk artacak” dedi.

Adıyaman, 39’u hekim olmak üzere 90’dan fazla sağlıkçının yaşamını yitirdiğini söylerken, sağlıkçıların bu süreçte kendilerini yorgun, bıkkın ve öfkeli hissettiğini ifade etti.

“AYRICALIKLI KESİME YAPILAN TESTLER”

Koronavirüsün ilk etabındaki artan vaka sayılarının aşağılara kadar çekilmesinde büyük bir fedakarlık içinde çalışan sağlıkçıların ciddi katkısı olduğunu söyleyen Adıyaman, şu anda sağlıkçıların ekipman dahi bulamadıklarını söyledi. Pandemi sürecinde en önde çalışan sağlıkçıların periyodik testlerinin de yapılmadığını belirten TTB Merkez Konseyi Başkanı, periyodik testlerin bürokratlara, futbolculara ve ayrıcalıklı bir zümreye yapılmasına tepkili. Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın söz vermesine rağmen hâlâ bu testlerin yapılmadığını belirtti. Adıyaman, hastanelerde servisler ve yoğun bakımlarda yer bulunamadığını” ifade etti.