Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Önlem alınmazsa Türkiye'nin yarısı bu hastalığa yakalanır

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsle ilgili önemli uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Önlem alınmazsa Türkiye'nin yarısı bu hastalığa yakalanır

Dünya ülkelerinde toplamda binleri bulan sayıda ölüme yol açan koronavirüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Komisyonu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan önemli bir uyarı geldi.

Prof. Dr. Ceyhan, şu anki gidişatın hastalığın artacağını gösterdiğine dikkat çekerken gerekli olması halinde önümüzdeki günlerde hastalıkla mücadele ve halk sağlığı adına yeni kararlar alınmasının olasılık dahilinde olduğunu belirtti.

Habertürk‘ten Ceyda Erenoğlu’nun haberine göre Prof. Dr. Mehmet Ceyhan şu ifadeleri kullandı:

“Şu anki veriler Türkiye’de her 5 milyon kişiden birinde hastalık olduğunu gösteriyor. Bu yönüyle sorun ülkemizde şimdilik çok büyük bir tehdit gibi görünmese de hiç tedbir alınmaz ve bulaştırma katsayısı 3 olarak kabul edilirse (Dünyadaki hastalık ortalaması 1 milyonda 22, İtalya’da 1 milyonda 409, Çin’de 1 milyonda 56) önümüzdeki 1.5 ay içinde dünyada, 2 ay içinde de Türkiye’de nüfusun yüzde 50’si bu hastalığa yakalanmış olur. Bu nedenle halkımızdan uygulanması istenen tedbirleri eksiksiz yerine getirmesini ve sorunun ciddiye alınmasını bekliyoruz” 

Habere göre Ceyhan, bu noktada alınacak her tedbirin bulaştırma katsayısını düşürmek için olduğunu ve katsayının 1’in altına düşmesi durumunda salgının yavaşlayarak biteceğini söyledi.