Prof. Dr. Erhan Erkut: 4 yeni rektör sıfır makaleli!

Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni ataması yapılan rektörlere ilişkin ''6 rektörün endeksli dergilerde toplam makale sayısı 3! 4 yeni rektör sıfır makaleli!'' açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Erhan Erkut: 4 yeni rektör sıfır makaleli!

Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 6 üniversiteye atanan rektörlerden 6’sının endeksli dergilerdeki toplam makale sayısı 3 olduğunu, 4 yeni rektörün ise hiç makalesinin olmadığını açıkladı.

Prof. Dr. Erkut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dünyanın saygın üniversitelerinde yardımcı doçent bile olamayacak kişilerin rektör yapıldığını belirterek ”Bu ülke için üniversiteler bu kadar mı değersiz? “Atanabilir” bulduğunuz akademisyenler arasında hiç mi endeksli dergilerde 5-10 makalesi olanı yok? Acınası bir durum.” dedi.

”Bu YKS gürültüsü arasında son yapılan rektör atamaları kayboldu. 6 rektörün endeksli dergilerde toplam makale sayısı 3! 4 yeni rektör sıfır makaleli!” açıklamasında bulunan Erkut, meslektaşlarına seslenerek şu tavsiyede bulundu:

”Eğer düzgün bir üniversitede Prof olmak için yeterli sayı ve kalitede yayınınız yoksa, size gelen rektörlük teklifini kabul etmeyip araştırmalarınıza ağırlık vermenizi öneririm. Kalifiye olmadığınız işi kabul etmek iyi bir kariyer adımı değildir.”

Prof. Dr Erhan Erkut sözlerine şöyle devam etti:

”Üniversitenin birincil işi insanlığın biigi dağarcığını genişletmektir. Bu araştırma ile olur. Bu kurumun başına gelecek kişinin araştırma faaliyetlerini yönetmeyi, araştırmayı destekleyecek bir sistem kurmayı bilmesi gerekir. Kendisi yayın yapmamışsa bu biraz zor olur. Ayrıca makalesiz bir rektörün uluslararası akademide ciddiye alınma ihtimali de düşük olur. Dünyaya verdiğimiz mesaj bizde üniversitenin konum ve işlevinin farklı olduğudur.”