Prof. Dr Ceyhan: Virüs taşıyan 400 bin kişi aramızda dolaşıyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsle ilgili gevşetilen tedbirlerle ilgili değerlendirmede bulunurken 400 bin koronavirüs hastasının aramızda dolaştığını söyledi.

Prof. Dr Ceyhan: Virüs taşıyan 400 bin kişi aramızda dolaşıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs salgına karşı alınan tedbirlerinin kısmen gevşetilmeye başlanmasıyla kuaför ve AVM’ler gibi işletmelerin açılmasının ardından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

“Ülkemizde virusu bulaştırabilecek, ancak kendisinde virus bulunduğunun farkında olmayan, 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor.” diyen Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

“Biraraya toplanmaların arttığı bu günlerde en azından virusu bulandırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine, belirti olmasa bile test yapılması ve + bulunanlara izolasyon yararlı olur”

Prof. Dr. Ceyhan, 400 bin virüs taşıyıcısı iddiasıyla ilgili gelen sorular üzerine şöyle dedi:

“Virus bulaşan kişi sayısını neden saptanan vaka sayısının 10 katı olarak hesapladığımı çok kişi sormuş. Bu oran bizim gibi hastalık kliniği olan kişilere test uygulayan ülkelerde 10 ile 1000 arasında bulunmuş. Çok sayıda çalışma var. Ben en düşük oran bulunan New York’u aldım.”