Prof. Dr. Cemal Saydam: Kanal İstanbul'u yaparsanız Marmara ölür

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam, Kanal İstanbul panelinde: ÇED raporunda kullandıkları debiler yanlış bir kere. Çok kırılgan bir sistem var. Bu projeyi yaparsanız Marmara ölür.

Prof. Dr. Cemal Saydam: Kanal İstanbul'u yaparsanız Marmara ölür

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler” konulu panelde yaptığı konuşmada, projenin yapılması durumunda Marmara Denizi’nin öleceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“ÇED raporunda kullandıkları debiler yanlış bir kere. Çok kırılgan bir sistem var. Bu projeyi yaparsanız Marmara ölür. 2011’de ne söylediysem aynısını söylüyorum. Bilimle konuşuyorum. Ben 67 yaşından dolayı iki sene önce emekli oldum, biri bana gel anlat dese gidip anlatacağım zorundayım. Bir kişi çağırmadı beni ama doğrulardan kaçıyorlar. Herkes alacağı üç kuruşun peşinde. Bu projeyi anlatan öven başka Profesörler de ben de şöyle diyorum gemi var gemicik var. Bu projeye olumlu görüş veren bilim adamlarıyla beni bir araya getirin oturup konuşalım. Eğer ben bilmiyorsam öğrenirim bu ayıp değil. Ama bilmiyorlarsa da memleketin başına bu garabeti açmasınlar.”