Prof. Dr. Altındiş: Bakan siyasetçi, o siyasetini yapacak, basarılar anlatacak, biz rakamlara bakalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı. Başarının tamamını özetleyecek olursak, tedbir, tespit, hızlı tedavi." sözlerine ilişkin, "Bakan siyasetçi, o siyasetini yapacak, basarılar anlatacak, biz rakamlara bakalım: Vakalarda dünyada 7., ölümlerde 12. sıradayız." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Altındiş: Bakan siyasetçi, o siyasetini yapacak, basarılar anlatacak, biz rakamlara bakalım

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugün (29 Nisan) Türkiye’de 89 yurttaş hayatını kaybederken 2 bin 936 yeni vaka açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bilim kurulu sonrası yapılan basın açıklamasında, “Türkiye’de şu ana kadar hasta kayıp oranı yüzde 2,58’dir. Ülkemiz Avrupa ülkeleri içinde en düşük vefat oranına sahiptir. Dünyada 80. sırada yer almaktadır. Bu Türk tıbbını başarısıdır.” ifadelerini kullandı.

Harvard Tıp Fakültesi’nde 7 yıl çalıştıktan sonra geçen yıl Boston College’da kendi laboratuvarını kuran Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Emrah Altındiş, Sağlık Bakanı Koca’nın basın açıklamasında, “Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı. Başarının tamamını özetleyecek olursak, tedbir, tespit, hızlı tedavi.” sözleriyle iddia ettiği kadar iyi durumda olmadığımıza dair uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Altındiş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bakan siyasetci, o siyasetini yapacak, basarilar anlatacak, biz rakamlara bakalim: – Vakalarda dunyada 7., olumlerde 12. siradayiz. – 117,589 vaka, 3081 vefata, testi negatif COVID-19 hastalari dahil degil. -Ekipman saglansa 7428 saglik calisani enfekte olmazdi! #Koruyamıyorsunuz” ifadelerine yer verdi.