Premier Lig de başlama kararı aldı

İngiltere Premier Lig Yönetimi, ligleri Haziran ayında başlatmayı planlıyor.

Premier Lig de başlama kararı aldı

İngiltere Premier Lig Yönetimi, koronavirüs salgını ile durduğu ligleri “yeniden başlangıç projesi” kapsamında 8 Haziran’da başlatmayı hedefliyor.

Futbolun yerel liglerde yavaş yavaş normale dönmesi yönünde kararların verildiği bu dönemde İngiltere Premier Lig’in akıbeti merak konusu idi. Lig yönetimi, “yeniden başlangıç projesi” kapsamında maçları 8 Haziran’da başlatmayı düşünüyor.

Katarlı yayıncı kuruluş BeinSports‘un aktardığına göre, kulüplerin büyük çoğunluğu yeniden başlangıç projesine tam destek veriyor. Ancak az sayıdaki kulüp ile bazı oyuncular ikna edilebilmiş değil. Kulüp hissedarları, gelecek haftanın başında video konferans yöntemi önemli bir toplantı yapacak. Bu toplantının ardından hissedarlar, sağlık endişesi yaşayan oyuncuları dinleyecek.

İngiliz basınına göre, ligin başlamasını isteyen kulüp hissedarları asi olarak nitelendirdikleri kulüpleri puan silme cezası ile tehdit edecek. Zira özellikle alt sıralarda bulunan kulüpler, maçların tarafsız sahada oynanmasına şiddetle karşı çıkıyor ve küme düşmenin kaldırılmasını istiyor. Oyunculara ise ligin yeniden başlamamasının hem kulüpler hem de kendileri için büyük bir felaket olacağı mesajı verilecek.