Pompeo'dan açıklama: İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye yapılan suikastın ardından, Twitter hesabından 3 ayrı mesaj atarak Pompeo, İran’la gerilimi azaltmaya hala bağlı olduklarını ifade etti.

Pompeo'dan açıklama: İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız

Pompeo, “Bugün ABD Bakanı Donald Trump’ın Amerikalıların hayatına yönelin acil tehditlere yanıt olarak Süleymani’yi ortadan kaldırma kararını ele almak için Çin Politbüro üyesi Yang Jiechi’yle konuştum. Gerilimi azaltma taahhüdümüzü yineledim” ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’la da konuştuğunu belirten Pompeo, “Dominic Raab’la Kasım Süleymani’yi ortadan kaldırmak için savunma amaçlı yaptığımızı eylem kararını konuştuk. Müttefiklerimizin İran Kudüs Güçleri’nin oluşturduğu tehditlerinin farkında oldukları için minnettarım. ABD, hala gerilimi azaltma taahhüdüne bağlı” diye yazdı.

Pompeo, son mesajında da Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’le konuştuğunu belirterek, “Almanya da İran rejiminin devam eden askeri provokasyonlarından endişe duyuyor. ABD, hala gerilimi azaltma taahhüdüne bağlı” diye tekrarladı.