Pompeo, '2. Trump dönemi'ne sorunsuz bir geçiş bekliyor

Biden, mevcut Başkan Donald Trump’ın seçim sonuçlarını kabul etmemesini ‘utanç verici’ olarak tanımladı.

Pompeo, '2. Trump dönemi'ne sorunsuz bir geçiş bekliyor

ABD’de seçim tartışması devam ederken Trump’ın seçimi kaybettiğini reddeden açıklamalara bir yenisini de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ekledi. Pompeo, “İkinci Trump yönetimine geçiş sorunsuz olacak” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bu hafta başlayacak resmi ziyaret turu öncesinde açıklamalarda bulundu. 13-23 Kasım tarihleri arasında Fransa, Türkiye, Gürcistan, İsrail, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a gidecek Pompeo’nun ziyaret sebebiyle alakalı açıklama yapılmadı.

Bu ülkelerden birçoğu seçim sonrasında seçilmiş başkan Joe Biden’ı tebrik ederken, Pompeo’nun dün gece yaptığı açıklama büyük bir tartışma yarattı. Pompeo, “yasal” oyların sayılmasının ardından “ikinci Trump döneminin” başlayacağını iddia etti. Herhangi bir kanıt ve belge göstermeden bu şekilde konuşması ABD kamuoyundan tepki çekerken Pompeo, Fox News’te katıldığı bir röportajda, “20 Ocak’ta kim Beyaz Saray’a giderse gitsin güzel bir geçiş süreci olacağına eminim” ifadesini kullandı.

Seçimleri kazanması için gereken 270 Seçiciler Kurulu Delege sayısına ulaşan Biden’ın seçimi kazandığını kabullenmeyen Trump, Pompeo’nun açıklamalarının ardından, “İşte Mike bu yüzden ABD Askeri Akademisi’nde sınıfının en başarılısıydı” dedi.

BIDEN’DAN TEPKİ

Trump’ın ve ekibinin ‘kazanacağız’ açıklamalarına Biden’dan ise tepki geldi. Biden’a karşı mağlup olan Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kazanacağız” ifadesini kullandı.

ABD’nin 46’ncı başkanı seçilen Joe Biden, mevcut Başkan Donald Trump’ın seçim sonuçlarını kabul etmemesini ‘utanç verici’ olarak tanımladı.

ABD’de resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen Joe Biden, basın toplantısında bir muhabirin sorusu üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına yönelik yaklaşımını ‘utanç verici’ olarak değerlendirdi.

Biden, Trump’ın tutumunun önünde engel oluşturamayacağını belirken, “Arkasında bırakacağı mirasa zarar veriyor” ifadelerini kullandı.