Polisin öldürdüğü Suriyeli Ali'nin ailesine Erdoğan'dan hem vatandaşlık hem iş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis tarafından öldürülen Suriyeli Ali El-Hemdan isimli gencin kardeşlerine, babasına ve babasının eşlerine vatandaşlık ve iş için işlemlerin başlatılması talimatını verdi

Polisin öldürdüğü Suriyeli Ali'nin ailesine Erdoğan'dan hem vatandaşlık hem iş

Adana’da polis tarafından kalbinden vurulan Suriyeli Ali El-Hemdan isimli gencin babasıyla telefonda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali’nin babasına, iki eşine ve 18 kardeşine vatandaşlık ve iş sözü verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iş sözünü, Adana Valiliği’nin takip ettiği öğrenildi.

Küçük Saat’in haberine göre, Ali El-Hemdan’ın babasıyla telefonda görüşen Erdoğan, polisin zaten hapiste olduğunu belirterek, yanındakilere derhal vatandaşlık işlemlerine başlanması talimatını verdi.Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Ali El-Hemdan’ın aile fertlerine istihdam sağlanması talimatını da verdi. Buna göre, tüm aileye iş imkanı sağlanacak. Ali El-Hemdan’ın babası ise, vatandaşlık ve iş vaadi aldığı telefon görüşmesinde, tüm aşireti adına Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığını bildirdi.

Söz konusu görüşmede şu sözler geçiyor:

Erdoğan: Ali evladımızın hakkını hukukunu koruma noktasında hiç şüpheniz olmasın.

Çevirmen: Sayın Cumhurbaşkanım sizinle gurur duyuyorum, Ali sizin evladınız. Sizden Ali’nin hakkını talep ediyorum. Hükümetinizle, devletinizle gurur duyuyorum.

Erdoğan: Senin kaç çocuğun var?

Çevirmen: 18 tane çocuğu, 2 eşi varmış sayın Cumhurbaşkanım.

Erdoğan: Peki bunlar vatandaşlık müracatı yaptılar mı?

Çevirmen:Sayın Cumhurbaşkanım müracaatlarını aldık efendim.

Erdoğan: Müracaatları aldınız mı hepsinin?

Çevirmen: Evet efendim hepsini aldık, bugün işleme başladık

Erdoğan: Tamamını aldınız mı?

Çevirmen: Tamamını alacağız efendim

Erdoğan: Alacağız demek başka, aldık demek başka.. Tamam orada da bir aksama olmasın, haberimiz olmasın. Ben tekrardan Ali kardeşime Allah’tan rahmet diyorum. İnşallah şehitler sınıfına dahil etsin.

Çevirmen: Sayın Cumhurbaşkanım Ali sizin çocuğunuz size çok teşekkür ediyorum, diyor. Size sonsuz saygılarımı sunuyorum.