Polisin covid-19 baskını yaptığı gece kulübünde çıkan izdihamda 13 kişi öldü

Peru'nun başkenti Lima'da Covid-19 salgını nedeniyle getirilen sokağa çıkma yasağına rağmen yüzlerce kişi gece kulübünde bir araya geldi, polisin mekanı basmasıyla izdiham çıktı, olayda en az 13 kişi hayatını kaybetti.

Polisin covid-19 baskını yaptığı gece kulübünde çıkan izdihamda 13 kişi öldü

Peru’nun başkenti Lima’da Covid-19 salgını nedeniyle getirilen sokağa çıkma yasağına rağmen yüzlerce kişi gece kulübünde bir araya geldi, polisin mekanı basmasıyla izdiham çıktı, olayda en az 13 kişi hayatını kaybetti.

Euronews’in haberine göre İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, müdahale eden polislerin hiçbir silah kullanmadığını, zora başvurmadığını ancak yakalanmak istemeyen gençlerin kaçmasıyla izdihamın çıktığı belirtildi.

Fakat olay yerinde bulunan bazı tanıklar ise, yetkilerin açıklamasının aksine polisin kapalı alanda göz yaşartıcı gaz kullandığını, ve orada sıkışan birçok kişinin nefessiz kaldığı için yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

“DİSKOTEK SAHİPLERİNE EN GÜÇLÜ YAPTIRIM UYGULANMALI”

Kadın haklarından sorumlu bakan Rosario Sasieta, trajedinin yaşandığı yere gelerek, “Asla olmaması gerekirdi, bir pandeminin ortasındayız, ülkece acil sağlık durumu ilan edildi. Diskotek sahiplerine en güçlü yaptırımların uygulanmasını talep ediyorum” diyerek mekanın sahiplerine tepki gösterdi.

Peru, 585 binden fazla vaka ile Covid-19’dan en çok etkilenen altıncı ülke konumunda, ülkede en az 27 bin kişi virüsten hayatını kaybetti.