Polis gece kulübüne koronavirüs baskını yaptı: Yaşanan izdihamda 13 kişi öldü

Koronavirüs önlemleri kapsamında gece kulüpleri ve barların kapalı olduğu Peru’da, polisin bir gece kulübüne baksın düzenlemesiyle yakalanmamak için kaçanların oluşturduğu 13 kişi hayatını kaybetti.

Polis gece kulübüne koronavirüs baskını yaptı: Yaşanan izdihamda 13 kişi öldü

Peru’nun başkenti Lima’da korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Yasağa rağmen binlerce kişi, bir gece kulübünde bir araya geldi. Gece kulübüne polis tarafından baskın gerçekleştirilirken, kulüpte bulunan yaklaşık 120 kişinin polise yakalanmamak için kaçmaya çalışmasıyla izdiham çıktı. En az 13 kişinin ezilerek ya da havasızlıktan öldüğü açıklandı.

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, polisin silah ya da göz yaşartıcı gaz kullanmadığı olayda 20 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Peru’da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında gece kulüpleri ve barlar Mart ayından bu yana kapalı. Güney Amerika’da Brezilya’nın ardından korona virüs salgınından en fazla etkilenen ikinci ülke konumunda bulunan Peru’da bugüne dek 585 bin 236 koronavirüs vakası görüldü.