Polis Ankara'da Ethem Sarısülük anmasına saldırdı

Haziran Direnişi'nde Ankara’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, vurulduğu yer olan Güvenpark’ta anıldı. Anma öncesi polis saldırısı gerçekleşti.

Polis Ankara'da Ethem Sarısülük anmasına saldırdı

Ankara’da 2013 Haziran Direnişi eylemleri sırasında Ahmet Şahbaz isimli polisin ateşlediği kurşunla katledilen Ethem Sarısülük için yapılmak istenen anmaya polis saldırdı.

Sarısülük’ün ölümünün 7. yılında Güvenpark’ta yapılmak istenen anmayı engelleyen polis, toplanan gruba sert şekilde müdahale etti.

Anmaya katılmak isteyenleri Kızılay’da, araçların geçtiği yolda yerlerde sürükleyen polisin anmaya gelenlerden en az 20 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Polis saldırısına rağmen Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde basın açıklaması yapıldı. Haziran Direnişi’nde yaşamaını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı açıklama öncesi ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Açıklamada konuşan Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, polis şiddetinin sadece Türkiye’de değil dünyada da yaşandığını belirterek, “Bir cinayet biçimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yargı ve polis işbirliği içerisinde bugünlere geldik. Bugün öyle bir duruma denk geldik ki salgın ortamında bahçelere, evlere dalıp insanları tartaklıyorlar” diye konuştu.