Polatlı'da kum fırtınası mevsimlik işçilerin çadırlarını yıktı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan kum fırtınasında yaklaşık 120 mevsimlik işçinin kaldığı çadırlar yıkıldı.

Polatlı'da kum fırtınası mevsimlik işçilerin çadırlarını yıktı

Ankara’da etkili olan kum fırtınası, Polatlı ve Haymana ilçelerinde mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları yıktı.

Ankara kent merkezi ve ilçeleri akşam saatlerinde çıkan kum fırtınasının etkisi altında kaldı. Kentin Polatlı ve Haymana ilçelerindeki tarlalarda çalışan mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırlar çıkan kum fırtınasından dolayı yıkıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Polatlı’nın Ördekgölü köyündeki soğan tarlalarında çalışan mevsimlik işçilerin kaldıkları 20 çadırdan 10’u yıkıldı.

İşçilerden Mesut Kaş, aileleri ile birlikte toplam 120 kişi olduklarını, kaldıkları çadırların yıkılması ile birlikte içindeki erzaklarının da çoğunun döküldüğünü dile getirdi.

Kimsenin yaralanmadığını ama maddi hasarlarının fazla olduğunu ifade eden Kaş, işverenlerinden sadece birinin fırtına sonrasında kendilerini ziyarete geldiğini, onun da ambulansı arayıp gittiğini paylaştı. Kaş, “Perişan durumdayız. Yapabildiğimiz kadarıyla yıkılan çadırlarımızı onarmaya çalıştık ama 120 kişi kalan 10 çadıra nasıl sığacağız belli değil. Kimse bizi ne aradı ne sordu” diyerek yardım istedi.