Pizzaya tüküren kuryeye 'iyi hal' indirimi

Motosikletli kurye Burak S.'nin 18 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı.

Pizzaya tüküren kuryeye 'iyi hal' indirimi

Eskişehir’de motosikletle servis işi yapan ve başında kask bulunan Burak S.’nin., 24 Aralık 2017’de, sipariş götürdüğü apartmanda, elindeki kutuyu açıp içindeki pizzaya tükürdüğüne ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı.

Pizza siparişi veren Hüseyin Alyüz’ün durumu öğrenmesinin ardından olay yargıya taşınmış, Burak S.’nin pizza firmasındaki işine de son verilmişti.

Olayla ilgili Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Sanık Burak S.’nin avukatı Esra Erşan, pizzaya tükürmenin söz konusu olmadığını savunarak, “Müvekkilim pizzaya tükürmüş değildir, kamerada görüntüye takılan üfleme şeklindeki hareket, tükürme olarak değerlendirilemez.” dedi. Avukat Erşan “Bu yüzden aslında mahkemece verilen bir mahkumiyet kararı olmamasına rağmen toplum tarafından adeta mahkum edilmiştir. Sanık bunun maddi ve manevi olarak zararını yaşamıştır. Okulunu bırakıp başka okula devam etmek zorunda kalmıştır. İş bulmakta zorlanmıştır. Biz temelde sanığın suçları işlemediğini düşünüyoruz. Bu yüzden sanığın beraatine karar verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ UYGULANDI

Savunmaların ardından Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Burak S.’ye ‘iyi hal’ indirimi de uygulayıp, ‘tüketilecek besin maddesini bozarak kişilerin sağlığını tehlikeye düşürme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Burak S. hakkında ‘mala zarar verme’ suçundan ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.