Pınar Gültekin cinayetinde soruşturmanın genişletilmesi talebi

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada acılı ailenin avukatlığını Rezan Epözdemir üstlendi. Epözdemir, savcılığa 6 sayfalık ek talep dilekçesi verdi. Başvuruda, 'zanlıya keşif yaptırılsın' talebinde bulunuldu.

Pınar Gültekin cinayetinde soruşturmanın genişletilmesi talebi

Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, soruşturmanın genişletilmesi istemiyle Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi.

Epözdemir dilekçede cinayetin tasarlanarak, canavarca hislerle işlendiğini belirtti ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

Dilekçede cinayetin ardından zanlının soğukkanlı, planlı bir şekilde davrandığı belirtildi, delillerin toplanmasına yönelik ve şüphelinin olay örgüsünü anlattığı keşif ya da tatbikat yapılması istendi.

AMACI “TAHRİK İNDİRİMİ”

Şüphelinin tahrik indiriminden yararlanmak için ezberletilmiş ifadeler verdiğine dikkat çekilen dilekçede daha önce birçok kadına şiddet davasında karşılaşıldığı gibi şüpheliye haksız tahrik indirimi yapılmaması da istendi.

Dilekçede ayrıca tüm teknik ve adli incelemelerin yapılması talep edildi. Parmak izi, HTS kayıtları, kamera kayıtları, sosyal medya ve Whatsapp yazışmaları da bu kapsamda yer alıyor.