Pınar Gültekin cinayetinde gelişme: Bugün olay yerinde keşif yapılacak

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı ile ona yardım ettiği belirtilen kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılandığı davada, bugün olay yerinde keşif yapılacak.

Pınar Gültekin cinayetinde gelişme: Bugün olay yerinde keşif yapılacak

Muğla’da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i vahşice katleden 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı ile ona yardım ettiği belirtilen 26 yaşındaki kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılandığı davada, olay yerinde keşif yapılacak.

Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan tutuklanırken, Muğla Jandarma Komutanlığı ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 ay süren çalışma sonunda, HTS kayıtlarından, tutuklu şüpheli Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede tutuklandı. Soruşturma sonunda, evli ve 1 çocuk babası Cemal Metin Avcı hakkında ‘canavarca hisle adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeş Mertcan Avcı hakkında da ‘yardım ve yataklık’ suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DURUŞMADA KEŞİF KARARI ALINDI

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 9 Aralık günü görülen duruşmada, Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebi yerinde buldu.

Heyet, katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınması ile bugün olay yerinde olay yeri inceleme uzmanı ve bilirkişi marifeti ile keşif yapılmasına karar verdi. Karar doğrultusunda, keşif anında olayda kullanılan varil ile benzer ölçülerde bir varil ve sanığın kullandığını belirttiği özellikte palet bulundurulması için İl Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazıldı.

Bugün yapılacak keşifte mahkeme heyeti ile davanın tarafları ve sanıklar da hazır bulunacak.