Peskov: Kovid-19'un Çin'de üretildiğine dair suçlamalar kabul edilemez

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Çin'de bir laboratuvarda üretildiğine dair asılsız suçlamaların kabul edilemeyeceğini söyledi.

Peskov: Kovid-19'un Çin'de üretildiğine dair suçlamalar kabul edilemez

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, düzenlediği basın toplantısında Kremlin’in Batı basınında yer alan ve koronavirüsün Çin’de üretildiğinin iddia edildiği haberlere nasıl baktığı sorusuna “Bugünlerde bir temsilci veya uzman çıkıp virüsün yapay olarak üretildiğini iddia ediyor, başkalarıysa virüsün yapay olarak üretilmesini ihtimal dışı tutuyor. Her iki taraf da, tamamen asılsız konuşuyorlar, zira henüz yeterli bilgiye sahip değiliz. Bilimsel dayanağı olan bilginin bulunmadığı koşullarda, asılsız suçlamalar kabul edilemez” yanıtını verdi.

Peskov, Çin’in aşı konusunda yardım edip etmediği sorusu karşısında Rus uzmanların koronavirüsle mücadele konusunda Çinli partnerlerle sürekli temas halinde olduğunu belirtti.

Çinlilerin kendi aşı çalışmalarını yürüttüklerini ve Rusya’da da farklı alanlarda ilerleme kaydedildiğini anlatan Peskov, “Genel itibarıyla mevcut durum uluslararası işbirliğini gerekli kılıyor. Çinlilerle çok iyi, geleneksel partnerlik diyaloğumuz var ve bunu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.