Pervin Buldan'dan Gül ve Davutoğlu'na: Cesur olun, Erdoğan bitti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Gül ve Davutoğlu'na seslendi, "Korkmamalılar. Sorunlara dair çözüm önerilerini cesaretle söylemeliler." dedi.

Pervin Buldan'dan Gül ve Davutoğlu'na: Cesur olun, Erdoğan bitti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin 23 Şubat Pazar günü Ankara’da yapılacak olan 4. Olağan Kongresi öncesi T24‘ten Şirin Payzın’a konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Karar gazetesine konuşan ve Ali Babacan’ı desteklediğini açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenen Pervin Buldan, “Abdullah Gül’ün de cesaretten yoksun olduğunu düşünüyorum. Korkmamalılar. Sorunlara dair çözüm önerilerini cesaretle söylemeliler. Erdoğan’dan artık kimsenin korkmaması gerekiyor. Çünkü Erdoğan bitti” ifadelerini kullandı.

“DAVUTOĞLU KONUŞURSA…”

AKP’den istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu’na da seslenen Buldan, “Sayın Ahmet Davutoğlu hala AKP’den kopmuş değil. Cesaret kazanmış değil. Sayın Davutoğlu 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan ve 1 Kasım seçimlerinde tırmanan olaylarla ilgili konuşmalı. Kimin hangi olaylardan sorumlu olduğunu açıklamalı. Davutoğlu geleceğin Türkiye’sinde hükümet olma iddiası taşıyorsa geçmişle yüzleşmesi önemlidir. Konuşursa Türkiye siyasetinde yeni dengeler ortaya çıkar. Sayın Davutoğlu’na çağrı yapmak isterim. Mutlaka konuşmalı.” diye konuştu.

“KİMSE DEVİREMEZ”

Pervin Buldan AKP medyasında dile getirilen yeni darbe girişimi olacağı yönündeki iddialara ilişkin ise “Seçimle gelen bir hükümeti, askeri ya da dışarıdan başka türlü bir müdahale ile kimse deviremez. Biz gerekirse kendi canımızı bile ortaya koyarız; bu ayrı bir şey. Ancak 15 Temmuz’dan sonra yaşanan sosyal darbe yani KHK ile atılanlar, kültürel darbe yani Hasankeyf, siyasi darbe yani seçilmiş siyasetçilerin mahkum edilmesi gibi diğer darbeler devam ediyor ve bunda HDP dışında tüm partilerin suçu var.” dedi.