Perinçek’in oğlu, Dışişleri Bakanlığı’na atandı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Sadık Can Perinçek, Dışişleri Bakanlığı bünyesine “meslek memuru” olarak atandı.

Perinçek’in oğlu, Dışişleri Bakanlığı’na atandı

AKP iktidarına verdiği sıkı desteğiyle bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Sadık Can Perinçek’in Dışişleri Bakanlığı bünyesine atandığı öğrenildi.

Tarih bölümü mezunu olan Sadık Can Perinçek’in Bakanlığa “meslek memuru” olarak atandığı belirtiliyor.

Sadık Can Perinçek’in adının Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan atama listesinde, 50. sırada yer aldığı görünüyor.

 

perincekin-oglu-disisleri-bakanligina-atandi

NEDİR MESLEK MEMURLUĞU?

Sadık Can Perinçek’in atandığı aday meslek memurluğu’nun görev tanımıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde “Meslek Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.” ifadeleri yer alıyor.

VATAN PARTİSİ’NDEN TEBRİK

Atama haberi sonrası Vatan Partisi yönetiminden de ‘tebrik’ mesajı geldi. Vatan Partisi MKK Üyesi Beyhan Korkman, sosyal medyadan paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Soyadınız Perinçek ise bu dünyada size kendiliğinden açılan tek ballı kapı cezaevinin kapısıdır. Herkes Sadık Can’ın bu memuriyet için ne kadar yeterli, birikimli ve çalışkan olduğunu bilir. Tırnağı ile kazıyarak sağladığı başarısı için tebrik ediyorum.”

perincekin-oglu-disisleri-bakanligina-atandi