Pentagon: Ayaküstü görüşüldü, İdlib'e dair bir anlaşmaya varılmadı

Pentagon, Milli Savunma Bakanlığı'nı yalanladı.

Pentagon: Ayaküstü görüşüldü, İdlib'e dair bir anlaşmaya varılmadı

Milli Savunma Bakanlığı, “NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılan Bakan Akar, oturum öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile görüştü” açıklamasını yapmıştı.

Amerika’nın Sesi‘nin aktardığına göre, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Akar ile ayaküstü selamlaştığını, ikili bir görüşme yapmadıklarını aktardı.

Pentagon, ABD ve Türkiye’nin, NATO ve ABD’nin İdlib’de daha somut adımlar atması gerektiği yönünde de bir anlaşmaya varmadığını belirtti.

Pentagon muhabiri Carla Babb’ın aktardığına göre Pentagon sözcüsü Alyssa Farah, Türkiye medyasında çıkan haberlere yönelik, “Bu türden bir anlaşma yapılmadı” açıklamasında bulundu.

AYAKÜSTÜ SELAMLAŞILDI

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türk mevkidaşıyla ayaküstü selamlaştığını, ikili bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Türk medyasındaki haberlerde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın NATO karargahında Amerikali mevkidaşı Mark Esper’le görüştüğü, görüşmede Suriye ve Irak’taki güvenlik ve savunma konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu, ayrıca İdlib’le ilgili hem ABD hem de NATO’nun daha somut katkılarda bulunmasının öneminin ifade edildiği belirtilmişti.

Oysa MSB internet sitesindeki bilgilendirme haberinde, “NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılan Bakan Akar, oturum öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile görüştü.” açıklamasını yayımlamıştı.

Türkiye’deki basın ise bu habere istinaden “Görüşmede Hulusi Akar, İdlib’deki son gelişmelere yönelik ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamalardan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Bu bağlamda hem ABD hem de NATO’nun daha somut katkılarda bulunmasının öneminin de ifade edildiği öğrenildi.” yazmıştı.

Pentagon’un açıklamaları görüşme ve İdlib konusunda anlaşma iddialarını yalanladı.