Pegasus'ta zorunlu 'ücretsiz izin' iddiası

İşten atılma korkusu ile işçilerin kendi imkanları ile iş yerlerine giderek bu evraklara imza attığı, böylece ücretsiz izinlerin 'zorunlu' değil 'gönüllü' hale getirildiği iddia edildi.

Pegasus'ta zorunlu 'ücretsiz izin' iddiası

HABER MERKEZİ

Dünyayı ve Türkiye’yi kasıp kavuran Koronavirüs salgını, emekçilerin sağlığıyla beraber hakları için de tam bir saldırıya dönüştü. Bir yandan hükümet destek paketleri açıklarken; öte yandan şirketler yaşanan/yaşanacak ekonomik kayıpların faturasını emekçilere kesmeye başladı.

Manifesto‘ya ulaşan Pegasus’ta çalışan bir işçi, firmanın işçilere kağıt imzalatarak zorla ücretsiz izne çıkartmaya çalıştığını aktardı. Uçuş iptalleri nedeniyle pek çok uçağın depoda bekletildiğini anlatan işçi, firmanın işçileri bu ay 3 gün, önümüzdeki iki ay ise 10’ar gün ücretsiz izin verdiğini belirtti.

Yer personeli ve kabin personelinin bu süreçten daha fazla etkilendiğini de belirten işçi, firmanın “acil işe gelin” diye işçileri çağırdığını, ücretsiz izinleri kabul ettiklerine dair belgelere imza atmaya zorlandıklarını ifade etti.

İşten atılma korkusu ile işçilerin kendi imkanları ile iş yerlerine giderek bu evraklara imza attığı, böylece ücretsiz izinlerin ‘zorunlu’ değil ‘gönüllü’ hale getirildiği iddia edildi.