Patronlar ortak tarih belirledi: Ofis çalışmasına dönüş başlıyor

Türkiye'nin en büyük sermaye grupları, koronavirüs salgını sonrası 'normalleşme' adımları kapsamında ofis çalışmalarına geri dönüş kararı verdi.

Patronlar ortak tarih belirledi: Ofis çalışmasına dönüş başlıyor

Hükümet’in Türkiye’de koronavirüs salgınının etkilerinin azalmaya başladığı iddiası üzerine başlattığı “normalleşme” süreci sonrası büyük sermaye grupları da ofise dönüş kararı verdi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, büyük grupların bir kısmı haziranda ofise dönme kararı verirken, bazıları kısmen başlayarak bir geçiş süreci ortaya koydu.

Buna göre, salgın günlerinde tüm fabrikalarını çalıştıran ve ofis mesaisine de sınırlı olarak devam eden Koç Holding, kademeli olarak tamamen ofis çalışmasına geçecek.

Sabancı Holding ise, 1 Haziran’dan itibaren ofis çalışanlarının yüzde 50 şeklinde ofise dönmesi kararını aldı. İki grup halinde işe dönme planı yapılıyor. Pazartesi, salı günü bir grup işe gelecek. İkinci grup evden çalışacak. Çarşamba günü ofis dezenfekte edilecek. Perşembe, cuma günü ise ikinci grup işe gidecek, birinci grup evden çalışacak.

Eczacıbaşı Holding, 1 Haziran’dan itibaren de, iki grup halinde çalışma düzenine geçecek. Birinci grubun ofiste olduğu hafta, ikinci grup uzaktan çalışacak. İkinci grubun ofise geldiği hafta ise, birinci grupta uzaktan çalışma düzeninde olacak.

Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, “1-15 Haziran arası grup şirketlerimizde yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 75 oranında, kademeli çalışan grupların ofise dönecek. İlk 4 hafta boyunca haftada 2 gün ofisten, 3 gün evden, kalan 4 haftada ise 3 gün ofisten, 2 gün evden çalışılacak. 60 yaş üzeri, hamileler, kronik rahatsızlığı olanlar, engelliler evden çalışmaya devam edecek” dedi.

Yaşar Grubu’nda gıda ve içecek grubu “normal” çalışma düzenini sürdürüyor. İdari tarafta dönüşümlü olarak nöbetleşe ve evde çalışma sistemiyle devam ediliyor. Kale Grubu’nun ise henüz kesin karar alınmamakla beraber yüzde 90 oranında 1 Haziran itibariyle ofislere döneceği belirtildi.

Akfen Holding de 1 Haziran itibariyle ofislere dönülmesini planlıyor.

Limak Grubu’nun şantiyeleri açık. Merkez ofislerin de 1 Haziran’da iş başı yapacağı tahmin ediliyor.