Patronlar istedi, AKP yaptı: Temaslı işçi, 8. günde işe dönecek!

Karantina süresinin, 14 günden 10 güne düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan TOBB Başkan Yardımcı Rifat Hisacıklıoğlu, talebin "iş dünyası"ndan geldiğini açıkça dile getirdi.

Patronlar istedi, AKP yaptı: Temaslı işçi, 8. günde işe dönecek!

Koronavirüs hastalarıyla temas edenlerin karantina süresinin, 14 günden 10 güne düşürülmesi sonrası patron cephesi “memnuniyet”ini paylaştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcı Rifat Hisacıklıoğlu, karar üzerine Twitter hesabından üzerinden yaptığı açıklamada, “Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Covid-19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi” dedi.

Açıklamasıyla karantina süresinin patronların istediği için kısaltıldığını açık eden Hisarcıklıoğlu, devamında, “PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek” ifadesini kullandı.

Daha sonra “Yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum.” diyerek bir açıklama daha yapan Hisarcıklıoğlu, “Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Amerikan Hastalık Kontrol Önleme Merkezi ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan karantina süresi güncellemelerine Türkiye de uyum sağlamıştır. İş dünyasının talebi de bu yöndeydi.” diye yazdı.