Patrondan İBB'ye tehdit: İstanbul'u anında kitleriz

İBB'nin taksi projesine karşı konuşan firma sahibi Gürsoy Atlı, "Esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında İstanbul'u kilitler. Kimse plakasını satmasın" şeklinde konuştu.

Patrondan İBB'ye tehdit: İstanbul'u anında kitleriz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kente yönelik “kiralık taksi” projesi üzerine galericilerden “İstanbul’u kilitleme” tehdidi geldi.

İmamoğlu, İstanbul’da taksi sayısının yetersiz olduğunu belirterek, “Biz kiralama modelini getiriyoruz. Taksinin sahibi İBB olacak. Kiralama modeliyle, kontrollü bir sistemle. Meclis’e getireceğiz bu konuyu” demişti.

Oto Center’de plaka alım-satımı yapan firmanın sahibi Gürsoy Atlı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin taksinin kiraya verilmesiyle hayata geçirilecek uygulamasına ilişkin “Kararı daha yeni duyduk. Piyasa tedirgin oldu. 8 ay önce ‘plaka vereceğim’ dendi. ‘İhale yapacağım’ dendi, şimdi kiralığa dönüldü. Piyasada bir kargaşa oluştu. Taksi esnafı ve taksi plaka sahibi olarak buna tepkiliyiz. Başkanın bunu tekrar gözden geçirmesini isteriz. Şimdi 5 bin taksi dediği an önü açılmış oluyor. Yarın 20 bin mi olur? Yarın için önü açılmış oluyor bunun.” dedi.

“Belediyenin işi değil bu” diyen Atlı, “Belediye şehirde eksik varsa ne yapmalı? Ulaşım sektöründe bir mahallede eksik varsa oraya araç yollamalı, hat kurmalı. Takside de eksiklik varsa araştırmalar yapılmalı ve rapor hazırlanmalı. Verdiğini de kabul etsek esnaf yürütmeyi durdurur. Yani şu an her şey hazırlansa da esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında İstanbul’u kilitler. Kimse plakasını satmasın” ifadelerini kullandı.