Patlamanın olduğu Beyrut Limanı'nda yangın!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçtiğimiz ay yaşanan patlamanın merkezi olan liman bölgesinde yeni bir yangın çıktığı belirtildi.

Patlamanın olduğu Beyrut Limanı'nda yangın!

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçtiğimiz ay yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği patlamanın gerçekleştiği limandan yeniden siyah dumanlar yükseliyor.

Görgü tanıkları limanda çıkan yangından yükselen dumanların şehrin önemli bir bölümünde görüldüğünü belirtiyor. Yangının çıkış sebebine ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

Geçtiğimiz ay limanda gerçekleşen yangın, limandaki amonyum nitrat bulunan depolardan birine sıçramış ve bu nedenle bütün kenti yerle bir eden bir patlama yaşanmıştı.

​İtfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla ilk müdahale yapıldı. Yangın söndürme çalışmalarına ordu helikopterleri de katıldı.

Beyrut Limanı’nın gümrüksüz mallar bölümündeki petrol ve lastik deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor, söndürme çalışmalarına ordu helikopterleri de katılıyor.

Beyrut Limanı’nın gümrüksüz mallar bölümündeki petrol ve lastik deposunda çıkan yangının nedeninin patlamadaki gibi ihmal olabileceği konuşuluyor.

Lübnan Kızılhaç Başkanı, Beyrut Limanı’ndaki yangında patlama beklemediklerini ve yaralanma olmadığını, dumana maruz kalan kişilerin bazılarının nefes alma zorluğu yaşadığını söyledi.