Patlamada dayısını kaybeden Avukat Uzuner: Fabrika sahibi gözaltına alınmalı

Sakarya Hendek'teki patlamada dayısını kaybeden Avukat Gülşen Uzuner, fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun'un gözaltına alınmamasına tepki gösterdi.

Patlamada dayısını kaybeden Avukat Uzuner: Fabrika sahibi gözaltına alınmalı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiği, 3 işçiyi arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirilmişti. Patlamada 1’i ağır olmak üzere 114 işçi de yaralanmıştı.

Patlamada yakınını kaybeden ve yetkililerden bilgi alamadığını açıklayan Avukat Gülşen Uzuner, fabrika sahibi Yaşar Coşkun’un gözaltına alınmamasına “Fabrika sahibi görevinin başında dedi ülkedeki en yetkili ağız. Benim bildigim gözaltında olması gerekiyor onun. Suç delillerini karartmaması, örtbas etmemesi, kaçmaması için!” ifadeleriyle tepki gösterdi.

 

Avukat Gülşen Uzuner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kimlik tespiti için DNA örneği verdiklerini belirterek “Henüz sonuç yok. Yarali ve ölüm kayitlarinda adi yok, bedeni yok. Ama aileyi arayip diyor ki muhtar cenazeniz yolda geliyor, patron demiş. Devlet bilmiyor, patron nereden biliyor? Cenaze mi kaçırıyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.

Uzuner, daha sonra “Yüksek sesle sorduğumuz sorumuzun yanıtını aldık. Cenazemizi teslim ediyorlar şimdi.” açıklamasında bulundu.