Partilerin bayramlaşma programı: MHP 4, AKP 3 parti ile görüşmeyecek

Koronavirüs salgını nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleşecek olan bayramlaşma programında MHP 4, AKP ise 3 parti ile görüşmeyecek.

Partilerin bayramlaşma programı: MHP 4, AKP 3 parti ile görüşmeyecek

Koronavirüs salgını siyasi partilerin bayramın ikinci günü yaptıkları bayramlaşma ziyaretlerinin formatını değiştirdi. Siyasi partilerin oluşturduğu heyetler belirlenen saatlerde video konferans yöntemiyle bayramlaşma için bilgisayar başında olacak.

Video konferansla gerçekleşecek olan bayramlaşma programında, MHP; HDP, ‘İyi Parti’, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaşmayacak. AKP ise HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ile görüşmeyecek. Siyasi partilerin oluşturduğu heyetler belirlenen saatlerde video konferans için bilgisayar başında olacak.

AKP VE MHP’NİN BAYRAMLAŞACAĞI PARTİLER

AKP’den yapılan açıklamaya göre, Ramazan Bayramının ikinci günü olan 25 Mayıs Pazartesi, ilk olarak saat 09.30’da CHP heyeti ile video konferans görüşmesi yapılacak.

CHP’nin ardından sırasıyla MHP, Hür Dava Partisi, Saadet Partisi, BBP, DSP, Demokrat Parti, İyi Parti, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri ile video konferans görüşmesi ile bayramlaşılacak. AKP HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaşmayacak.

Video konferans görüşmeleri, AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayşegül Eren Özdemir, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Osman Ağzıkara’dan oluşan heyet tarafından gerçekleştirilecek.

MHP Genel Merkezi’nin programına göre ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığında 3 kişilik heyet sırasıyla DSP, AKP, BBP, ANAP, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve CHP heyetleriyle video konferans yöntemi ile bayramlaşacak. Görüşmeler 15’er dakika olacak.

MHP’nin bayramlaşmayacağı partiler ise HDP, ‘İyi Parti’, DEVA ve Gelecek Partisi.

CHP’NİN BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

CHP, DEVA ve Gelecek Partisi’nin de içinde yer aldığı 12 parti ile bayramlaşma için taslak programını hazırladı. Buna göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu başkanlığında bir heyet sırasıyla AKP, DSP, Vatan Partisi, HDP, ‘İyi Parti’, Demokrat Parti, BBP, DEVA Partisi, Saadet Patisi, ANAP, MHP ve Gelecek Partisi heyetleriyle video konferans yoluyla bayramlaşacak